פוקצה עם מיקס זיתים

מצרכים

פוקצה עם מיקס זיתים

 

רכיבים לבצק:

750 גרם קמח (אפשר להשתמש גם בקמח כוסמין/מלא)

כף סוכר

כף מלח

כף שמרים יבשים

רבע כוס שמן זית כתית מעולה מעודן של זיתא

2 כוסות מים

חצי חבילה של מיקס זיתים ללא גלעין זיתא (את החצי השני נפזר מעל הפוקצה)

כף עשבי תיבול- מרווה/קורנית/רוזמרין/אורגנו

 

רכיבים לפיזור מעל הפוקצה:

רבע כוס שמן זית כתית מעולה מעודן של זיתא  למזיגה למעל הפוקצה

חצי חבילה מיקס זיתים ללא גלעין זיתא

כף עשבי תיבול מרווה/קורנית/רוזמרין/אורגנו

200 גרם גבינת פרמזן מגורדת (אם רוצים פרווה לא להוסיף)

מלח ופלפל גס

 

הוראות הכנה –

  1. מכניסים את כל הרכיבים למיקסר עם וו לישה. מערבבים במהירות בינונית עד שמתקבל בצק דביק
  2. משאירים את הבצק בקערה, מכסים ומתפיחים את הבצק למשך שעה
  3. לאחר שעה מניחים את הבצק על נייר אפיה בתבנית. בעזרת הידיים מרדדים לשיכבה אחידה
  4. מפזרים מעל את התוספות: עשבי תיבול, זיתים ללא גלעין, מלח ופלפל גרוס (ופרמזן אם רוצים)
  5. מוזגים עוד שמן זית למעלה, מכסים וממתינים להתפחה נוספת למשך 30-60 דקות (עד שהבצק מכפיל את נפחו)

6.מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך 25 דקות (משתנה מתנור לתנור כדאי לבדוק)

בתאבון

מוצרים שלנו המופיעים במתכון