פסטה ים תיכונית עם חצילים, זיתי קלמטה, שמן זית וגבינת פטה

מצרכים

מנה מלאה בצבעים וטעמים שמתאימה לארוחה שרוצים לפנק, ולצאת קצת מהשיגרה,במינימום השקעה ולהנות מכל ביס

רכיבים:
500 גרם פסטה שאוהבים מומלץ עם פוזילי
6 כפות שמן זית מזן קורניקי או קלאסי של זיתא
1 חציל בינוני חתוך לקוביות
30 עגבניות שרי חצויות (ממליץ בצבעים שונים)
5 שיני שום פרוסים
6 כפות שמן זית מזן קורניקי זיתא
100 גרם זיתים זיתי קלמטה מגולענים
1/2 כוס מי הבישול של הפסטה
100 גרם צנוברים
קורט מלח גס
פלפל גרוס לפי הטעם
עלים מ-5 גבעולי טימין או אזוב (זעתר)
בהגשה- 200 גרם גבינה בולגרית או פטה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. חותכים את החציל לקוביות בגודל 2.5 ס”מ בערך, שמים בקערה ומתבלים בשמן זית (3 כפות), מלח ופלפל. מערבבים ומשטחים על תבנית עם נייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם ל- 180מעלות ואופים כ-25 דקות עד שקוביות החציל זהובות.
2. מרתיחים מים בסיר וממליחים מבשלים לפני ההוראות יצרן (ממליץ להוריד 2 דקות מזמן בישול הפסטה וכך מקבלים דרגת עשייה של אל דנטה). שומרים חצי כוס ממי הבישול.
3. במחבת מעל להבה בינונית מחממים שמן זית (3 כפות), מוספים את השום והצנוברים עד שהשום מתרכך (זהירות, שלא יישרף), ואז מוסיפים את עגבניות השרי החצויות. ממשיכים בבישול מעל להבה בינונית כ-2 דקות,ויש להוסיף בהדרגה ממי הבישול של הפסטה ששמרנו בצד.
4. מוסיפים למחבת את הזיתים, החצילים האפויים והפסטה. מערבבים עד שהפסטה עטופה ברוטב. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
5.בהגשה מפוררים מעל גבינת פטה.

בתאבון

מוצרים שלנו המופיעים במתכון