מתכונים
שולינקה שלנו מביאה אליכם את המתכונים הכי טעימים והכי בלעדיים שיש !
עלי גפן ממולאים
עלי גפן ממולאים
למילוי
2 כוסות אורז לבן שטוף ומושרה חצי שעה
1 בצל לבן גדול, קצוץ דק
צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
2-3 עגבניות, קצוצות דק
2 גזרים מגורדים (גס)
צרור עלי כרפס (סלרי), ללא גבעול וקצוצים דק
פלפל שחור
כף מלח
1/2 כוס שמן זית
לעלי הגפן
– עלי גפן לחלוט במים חמים .
– בסיר – לרפד עם עלי גפן למטה .
– לגלגל את עלי הגפן ולשים בסיר צפוף
– לפזר מעל שמן זית מים עד גובה העלים ולימון סחוט לפי הטעם.
– לשים צלחת מעל (לכובד) ולבשל כחצי שעה .
האריסה של סבתא סעידה
סלט אריסה ?
המצרכים:
• 750 גרם פלפל אדום חריף יבש
• 250 גרם פלפל אדום מתוק יבש
• שמן בנדיבות
• 1 כף מלח
• 20 שיני שום טרי
אופן ההכנה :
1. משתמשים בכפפות חד פעמיות , מנקים את הפלפלים מהזרעים ולאחר מכן להשרות במים פושרים
2. לסנן את הפלפלים
3. לטחון את הפלפלים עם השום במטחנת בשר
4. מוסיפים את המלח והשמן ולערבב
סלט מטבוחה טעים
מטבוחה – סלט עגבניות
המצרכים:
- 1.5 ק”ג עגבניות מקולפות
• 2-3 פלפלים חריפים
•2 ראשי שום
•1 כף סוכר
•1 כפית מלח או יותר
• 1/2 כפית כמון
• 1 כפית פפריקה חריפה
• 1/2 כוס שמן
אופן ההכנה :1. חותכים את העגבניות המקולפות לקוביות
2. בסיר על אש גבוהה מוסיפים את העגבניות, הפלפל החריף הקצוץ והשום
3. מוסיפים את הפפריקה, הכמון והסוכר
4. מבשלים עד שהעגבניות מתבשלות (כשעה וחצי בערך)
5. מוסיפים שמן,מלח ומבשלים עוד 10 דקות. - להזמנת המצרכים: לחצו כאן